Pályázatok

Március közepén egy csapásra véget értek a táncórák, s 94 táncos kényszerpihenőre vonult. Szép kerek év alkalmával összeszorult az ember szíve a tervezett gála napján. A gyermekekkel kapcsolatot tartani a sok iskolai online program mellett lehetetlenség volt, a felnőtt csoportok tagjai azért tartották egymásban a lelket.

Háttérbe vonulva sem tétlenkedett a vezetőség. Négy pályázatot készítettünk. A Hungarikum pályázattal tovább gyűjtjük, megörökítjük Márkó értékeit. Szeretnénk felvetetni a Helyi Értéktárba: a márkói templomi hagyományokat, a Csatári kápolnát, a környékbeli kereszteket, a Márkóról megjelent könyveket, a Németek és Magyarok Baráti Körét, a Márkói Kamara TehátRum Egyesületet, valamint Márkó eredeti és jelenlegi faluképeit, mely gyűjtés a Szent Márk Értékmentő és Kulturális Örökségvédelmi Egyesülettel közösen valósulna meg, s reményeink szerint hamarosan megtekinthető lesz kiállítótérben. A Hungarikum pályázat számos érdekes, történelmi tárgyú programra is lehetőséget ad. Lapzárta előtt értesültünk, hogy 3.500.490,- Ft-ot nyertünk a pályázaton.

A Magyar Falu Civil szervezetek számára kiírt pályázatán kulturális egyesületként felvállaltuk, hogy a falu programjaihoz, a többi egyesület támogatásához is pályázunk pénzügyi forrásra. A Csoóri pályázatok kevesebb összeggel, és szűkebb tevékenységre kerültek kiírásra, így a 2021-es gála zenekari költségére, valamint az önkormányzati támogatások megvonására tekintettel oktatási díjra pályáztunk. Ezekben még nincs döntés, de bízunk a pozitív elbírálásban.