6. Márkói Cserdülő Néptáncgála és Táncház

6. Márkói Cserdülő Néptáncgála és Táncház

 

A Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület május 12-én, szombaton 17 órai kezdettel tartja 6. éves gálaműsorát, melyen felnőtt és gyermek tánccsoportjaink, valamint a Márkói Nyugdíjasok Egyesületének néptánccsoportja mutatja be tudását.
 
A gála előtti hét az eddigiekhez hasonlóan sűrű lesz. A gyerekcsoportok a szokott időben tartanak próbát, melyen a táncosok megkapják a fellépő ruháikat is. A Csupa Csajoknak 2 plusz próbát tervezünk: péntek 17.30-18.30-ig és szombat délelőtt 9-10 óráig.  A felnőtt csapat szintén próbál pénteken 18.30-tól. 
 
Az öltözetet a gyerekekkel megbeszéli Sanci. Fontos a lányoknak a fehér harisnya (lehetőleg pótharisnya is), szalag a hajba és kopogós (lehetőleg fekete) cipő. Jó lenne, ha a lányok már befonott hajjal érkeznének, de ha ez nem megy, segítünk a fonásban, amihez várjuk a fonni tudó, szorgos  szülők segítségét. Ebben az esetben a lányoknál legyen fekete hajgumi, fésű és szalag. A fiúk fehér inget, fekete (ünneplős) nadrágot és fekete cipőt vegyenek, esetleg fekete mellényt, kalapot, ha van.
 
Szombaton a zenekari próbák 13 órakor kezdődnek a felnőtt táncosokkal, majd 14 órától a Csupa Csajok következnek, akiket 14.30-tól a Csicsergő Csemeték váltanak fel. A legkisebbek ráérnek fél 4-re érkezni, de addigra mindenképpen jöjjenek. A gála előtt szeretnénk minden csoportról viseletben csoportképet készíteni, ezért is kérnénk a pontos érkezést, öltözést. 
 
Kérjük a szülőket, hogy a gyerekeikre a gálaműsor előtt, alatt és után legyenek szívesek figyelni.
 
A hagyományoknak megfelelően szeretnénk a gálaműsor után megvendégelni táncosainkat és a közönséget egy kis süteménnyel, szendviccsel, borral, üdítővel. Fontos lenne, hogy ehhez mindannyian hozzájáruljunk valamivel. A táncosoktól, szülőktől elsősorban süteményt, üdítőt kérnénk lehetőségeitekhez mérten.
 
A rendezvényre a belépés díjtalan, de a bejáratnál elhelyezendő becsületkasszába bedobott felajánlások sokat segítenek néptáncegyüttesünk  szakmai tevékenységének és ruhatárának fejlesztésében. 
 
A gálaműsor színpadi részének végén kérjük, ne menjetek haza, tartsatok velünk egy jó hangulatú táncházba!

Plakát az alábbi linken érhető el:

Meghívó Márkói Cserdülő Néptáncgála 2018